Veïns de diverses zones de Nou Barris es queixen de botellades nocturnes i incivisme. A l’amfiteatre de les Roquetes, l’associació de veïns ja va aixecar la veu d’alerta al juliol i va demanar mesures a l’Ajuntament de Barcelona per aturar les trobades nocturnes a l’amfiteatre del barri amb música alta i consum d’alcohol. Diuen que, després d’unes setmanes de tranquil·litat, el problema ha tornat. Les mateixes queixes arriben des de Verdum, on els veïns denuncien incivisme a les pistes d’Antoni Gelabert i el Turó de la Peira.

Els veïns demanen vigilància i neteja

Les botellades a l’amfiteatre de les Roquetes es van aturar durant dues setmanes amb les mesures que va adoptar el consistori. Però, segons expliquen els veïns, des que les patrulles van desaparèixer, l’amfiteatre ha tornat a convertir-se en un punt de festa cada dissabte a la nit. “Van ser dues setmanes amb la vigilància policial a la sortida del metro, però ara han tornat les botellades”, denuncia Amparo Iturriaga, presidenta de l’AV Roquetes. “També els vam demanar més neteja i van venir els primers dies, però ara tot torna a estar ple d’ampolles de vidre, gots i llaunes”.

Gots i llaunes a l’amfiteatre del Parc del Pla de Fornells

Les restriccions de la pandèmia han complicat també a l’entitat veïnal organitzar actes a l’amfiteatre per dissuadir les festes. “És molt difícil tancar aquest espai per fer activitats com fem en altres places i llocs del barri per promoure el civisme“, explica Iturriaga. “A més, els joves que venen no són de les Roquetes i amb el tema de la covid costa molt apropar-s’hi per poder treballar amb ells”.

Soroll fins a la matinada

Al Turó de la Peira i Verdum també hi ha queixes de veïns que no poden descansar a les nits per les trobades nocturnes. És el cas, per exemple, dels veïns que viuen a tocar de les pistes d’Antoni Gelabert, a la via Favència. 

Expliquen que, cada nit, s’apleguen grups de joves a les pistes amb música i alcohol. “Fan molt soroll, cada dia fins a la una de la matinada, i els caps de setmana les molèsties s’intensifiquen”, explica Juan Carlos, veí de Verdum. “Són un grup de joves que monopolitzen les pistes i si truques a la Guàrdia Urbana et diuen que no tenen prou efectius“.

Recollida de signatures contra les botellades

Veïns d’aquests barris recullen ara signatures per lliurar-les al proper plenari del districte i demanar al districte solucions als problemes d’incivisme.