Els veïns de la plaça de la Pomera, nom popular que es dona a l’espai entre el carrer de Rubén Darío i la riera de Sant Andreu, conviuen des de setembre amb un soroll constant. Cada vegada que passa el metro el veïnat el sent a través d’una reixa de ventilació del subsol que hi ha a la plaça. La reixa ja hi era, però els veïns diuen que el problema s’ha agreujat arran de les obres que es van fer aquest estiu a la línia 1.

El soroll “se sent des d’un setè pis”

“És un soroll infernal” diu Montserrat Pou, veïna de la riera de Sant Andreu. Ho corrobora una altra veïna, Elisabert González: “Se sent molt el soroll, fins i tot des d’un setè pis”. Asseguren que, de fet, el soroll s’amplifica amb l’altura i tenen por que el problema s’intensifiqui: “Tots els veïns estem queixosos perquè creiem que això s’incrementarà a mesura que arribi l’estiu. A l’estiu la gent tenim les finestres obertes i aquí no podrem dormir”, alerta Pou.

Conseqüència de les obres de la línia 1

Els veïns expliquen que la reixa de ventilació del metro sempre ha existit, però que després de les obres de la línia 1 del metro que es van fer durant l’estiu, el soroll s’ha agreujat. Els treballs van servir perquè més de nou quilòmetres de via, entre les estacions del Clot i Torras i Bages, hagin passat de ser de basalt a formigó, un material que necessita menys manteniment.

Tot i que les diferents comunitats de veïns afectades encara no s’han reunit, algunes ja han començat a mobilitzar-se. Alguns veïns s’han reunit amb l’Ajuntament per mostrar el seu malestar. El consistori els ha respost que es posaran en contacte amb l’AMB, responsable de la infraestructura, per tractar el tema.