Des que es va implementar la pacificació del tram de Comte Borrell entre el Mercat de Sant Antoni i la Gran Via, veïns i comerciants s’han mostrat decebuts amb l’actuació. Tot i estar a favor de la pacificació hi ha dos punts que els preocupen: la ubicació dels contenidors i la poca seguretat dels espais de joc.

Volen modificacions immediates

Després d’un any i mig de queixes al districte de l’Eixample per la proximitat dels contenidors amb les terrasses, creuen que és moment d’actuar, i més ara arran de les restriccions que tenen els restauradors per la pandèmia. L’Ajuntament l’única actuació que ha fet és retirar un contenidor del costat del Bar Jonathan, però no la resta. Estan segurs que hi ha altres accions que es podrien fer per pal·liar el problema durant aquestes setmanes.

Els canvis, per a la tardor del 2021

Per solucionar les molèsties que ocasionen els contenidors a Comte Borrell, el districte espera que es faci la nova contractació del servei de recollida. El procés ja està en marxa i s’han obert els sobres de les licitacions però encara tardarà uns mesos perquè es canvia tota la maquinària de recollida de residus i de bolcament de contenidors. Per això, la reubicació dels contenidors no es podrà implementar fins a la tardor del 2021.

Espais de joc en qüestió

Pel que fa a la pacificació, algunes famílies voldrien que se’n millorés la seguretat, especialment en unes zones on hi ha jocs i altres motius infantils pintats al paviment. Tot i que el districte al·lega que no són pròpiament espais infantils, els veïns volen que hi hagi alguna protecció que els separi dels cotxes i que se’n millori la senyalització.