Dels quatre locals que han obtingut la llicència provisional fins el 31 de desembre, tres només podran posar dues taules al porxo. L’altre comerç s’haurà de conforma amb una. Segons, els restauradors aquesta xifra és insuficient. “No es ni el 10 % del que ens pertocaria” afirma Manuel Ruiz, president de l’Associació de Comerciants de Porxos de la Boqueria.

Aquest matí els restauradors han decidit posar més taules de les que pertocaria. Asseguren que d’ençà que se’ls va treure les taules la facturació ha baixat entre un 50 i un 70 %, el que ha provocat que haguessin d’acomiadar 20 treballadors.  Per tot això, han anunciat que recorreran contra la decisió del consistori. L’Ajuntament ha justificat la decisió per motius de seguretat i perquè, segons han dit, alguns establiments no complien amb la normativa.

Tot i haver rebutjat la sol·licitud dels set locals, des del consistori asseguren que si resolen els problemes sí que podran obtenir el permís. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, es va reunir la setmana passada amb els restauradors de la Boqueria per acostar posicions sobre el conflicte de les terrasses en aquest espai. D’aquella reunió en va sortir la possibilitat de signar un permís provisional fins que no s’aprovi l’ordenança singular d’aquesta zona, ja que els comerciants asseguraven que les terrasses són una font important d’ingressos, sobretot durant l’estiu.

La polèmica va sorgir després que fa dues setmanes agents de la Guàrdia Urbana es van desplaçar fins al mercat i van requisar taules i cadires d’aquells negocis que no tenien permís per muntar-les a l’exterior. Els comerciants es van indignar perquè asseguren que havien demanat les llicències en reiterades ocasions i sempre les hi havien denegat perquè l’Ajuntament està treballant en el pla especial per a aquesta zona. Vist el conflicte, es van reunir amb Gala Pin i li van exigir solucions immediates per poder sobreviure a l’agost.

En total hi ha 23 locals als porxos del Mercat de la Boqueria, dels quals tres ja tenien llicència de terrasses, i uns altres quatre han obtingut el permís provisional. Els altres set comerços no l’han aconseguida per incompliment dels requisits, i cinc locals més no tenen permís d’activitat. Pel que fa als quatre restants estan tancats.