La Policia Nacional ha informat d’una operació conjunta amb Guàrdia Urbana a dos coneguts locals de “striptease” a Barcelona en el marc d’una investigació de tràfic de persones. Un d’aquests -com ja va transcendir fa uns dies- és el Dollhouse, situat al final de la Rambla, i l’altre al carrer de l’Arc del Teatre, al Raval. En la inspecció dels dos establiments es va comprovar que s’hi exercia la prostitució, que les dones eren víctimes de tràfic de persones i que es trobaven en una situació de submissió.

En total, en aquesta operació s’han detingut quatre persones per delictes contra els drets dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers i prostitució. A banda, també s’ha detingut set de les dones per la llei d’estrangeria. Pel que fa als locals, l’Ajuntament de Barcelona els ha precintat per facilitar la prostitució i saltar-se el pla d’usos i romandran tancats almenys durant tres mesos.

56 dones víctimes del tràfic i en situació de submissió

Durant la inspecció, es van identificar un total de 86 clients, 14 treballadors i quatre captors. La tasca d’aquests últims era captar els clients al carrer, preferentment turistes.

Als locals també hi havia 56 dones que exercien la prostitució en aquell moment. Després de prendre declaració a les víctimes, la policia va constar que es trobaven en situació de submissió. Havien de pagar al club el 40 % del ingressos de cada servei sexual i, a banda, havien de repartir el 50 % dels ingressos obtinguts per les begudes que consumien i pagaven els clients.