on demanaran passaport covid catalunya

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha anunciat que, a partir d’ara, els punts de vacunació podran imprimir el certificat de la covid de La Meva Salut, tot i que només en aquells casos que sigui indispensable. La mesura s’ha pres després que diverses persones s’hagin dirigit als CAP per demanar la impressió del certificat. El passaport serà necessari a partir d’aquest divendres per poder entrar als interiors de bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran.

Primer, demanar ajuda a la família o l’entorn social

Craywinckel reconeix que s’han creat “situacions incòmodes i no desitjades” en alguns centres d’atenció primària, on alguns ciutadans han anat a imprimir-se el certificat. Demana que, sempre que sigui possible, es demani ajuda a l’entorn familiar o social per poder-se descarregar el document. Quan això no es pugui fer, però, “si algú ho necessita”, es podrà anar als punts de vacunació poblacional a imprimir el certificat.

Des del CatSalut asseguren que continuaran pensant en com millorar l’accessibilitat dels usuaris a La Meva Salut. “Entre tots hauríem de resoldre un problema que hauria de ser molt minoritari. No entenem per què està generant tant soroll”, es lamenta Craywinckel.

Els CAP atendran els usuaris que ho necessitin

Els centres d’atenció primària han viscut aquests dies una allau de demandes de persones que sol·licitaven el certificat de la covid. En una entrevista a betevé, el director del CAP Sant Joan, Joseba Cànovas, ha afirmat que en algun moment s’han produït cues i que, en molts dels casos, els usuaris que demanaven l’ajuda, tenien mitjans per aconseguir el passaport o descarregar-se’l. Cànovas diu que des de l’ambulatori ajudaran aquelles persones que realment ho necessitin: les que no puguin accedir a La Meva Salut per qualsevol motiu.

Solucionats els problemes de descàrrega del certificat de la covid

La descàrrega del certificat a través del portal La Meva Salut ha generat molts problemes des que es va anunciar l’ampliació del certificat de la covid més enllà de l’oci nocturn. De fet, la pàgina web es va col·lapsar per l’allau de peticions i el govern va suspendre durant una setmana (fins a aquest divendres) l’aplicació del certificat. Entre el 22 i el 30 de novembre s’han descarregat 2.525.000 certificats, i des de l’inici de la creació del document se n’han baixat més d’11 milions. El govern, però, assegura que totes aquestes incidències ja s’han resolt.