Un grup de persones amb lesions oculars ha creat Punt de Vista, una associació que neix amb un objectiu doble: d’una banda, vol acompanyar persones que han perdut la visió de forma sobtada i, de l’altra, potenciar la investigació de mètodes per recuperar la vista com el trasplantament ocular complet o solucions biotecnològiques, per a aquells casos que, mèdicament, són irrecuperables.

Voluntaris i especialistes per donar suport als afectats

“El temps cura i tots els que hem passat per un procés de pèrdua de visió ho hem fet en soledat i ens n’hem sortit, alguns millor i d’altres pitjor. Però som tanta gent que no té sentit que ho fem sols”, assegura Gabo Mattioli, un dels fundadors de l’entitat. Per això Punt de Vista compta amb un grup de voluntaris i  la col·laboració de professionals d’aquest camp com ara oftalmòlegs, optometristes i psicòlegs.

Compromís amb la recerca

“Tenim professionals i clíniques molt potents, però la recerca no està al mateix nivell”, afirma Mattioli. Per tal de potenciar la investigació, des de Punt de Vista ja han anunciat que volen crear un premi anual per a treballs centrats en el trasplantament ocular complet o les solucions biotecnològiques adreçades a persones amb problemes de visió irrecuperables. A més, l’entitat també vol crear un grup de recerca estable a Barcelona, un repte que segons, Gabo Mattioli, ara mateix no és possible perquè en aquest camp no hi ha “investigació activa i manca talent científic”. Per aconseguir-ho han anunciat que volen posar en marxa un sistema de beques per finançar estades en grups internacionals punters en aquesta matèria.