El secretari general tècnic del Ministeri de l’Interior, Joan Antoni Puigserver, ha dit que el govern català no es va oposar a complir el mandat judicial del TSJC sobre l’1 d’octubre. En la seva declaració com a testimoni en el judici del procés, Puigserver ha relatat la Junta de Seguretat de finals de setembre i ha dit que hi havia “discrepàncies” a l’hora d’interpretar la interlocutòria. Ha explicat que mentre que la Generalitat entenia que calia “preservar la normal convivència”, els representants de l’Estat creien que s’havien de fer actuacions dirigies a “impedir la celebració” del referèndum de l’1 d’octubre.

Puigserver va estar al capdavant de la conselleria d’Interior arran de l’aplicació del 155. El lletrat de Forn li ha preguntat sobre la relació que va tenir amb els comandaments dels Mossos després del 155 i ha dit que va ser “professional i lleial”.

Puigserver ha declarat després de l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo,que ha abonat la tesi de la violència que sostenen les acusacions.