En una interlocutòria, els magistrats apunten que el posicionament del passat 5 d’abril, quan Puigdemont va quedar en llibertat després d’estar 12 dies a la presó de Neumünster, no ha canviat. D’aquesta manera, tornen a descartar el delicte de rebel·lió, malgrat els nous documents que li ha fet arribar el jutge Llarena, i continuen estudiant la possible entrega pel delicte de malversació de fons públics.

Aquesta és la segona vegada que el tribunal de Schleswig-Holstein rebutja extradir Puigdemont per rebel·lió. Un posicionament que s’ha conegut després que els mateixos magistrats han rebutjat tornar a empresonar el president destituït. La fiscalia els ho havia sol·licitat argumentant un “augment del risc de fuga”.

La fiscalia alemanya estudia demanar l’extradició per rebel·lió

Paral·lelament, la fiscalia prepara una petició d’extradició per rebel·lió, que equipara als delictes alemanys d’alta traïció i alteració de l’ordre públic. Tot plegat, uns dies després que Pablo Llarena demanés a Alemanya que no caigués en el mateix “error” que Bèlgica, que va denegar extradir Serret, Puig i Comín.

Divendres, dia 25, farà dos mesos de la detenció de Puigdemont a Alemanya. És el termini fixat perquè el tribunal de Schleswig-Holstein es pronunciï sobre la petició d’extradició a Espanya. Tot i això, aquest dimarts ha apuntat que encara no se sap quan prendrà una “decisió final” sobre el cas.