verola del mico catalunya

(ACN) Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya pugen a 2.138, dels 3.008 sospitosos o probables. La majoria dels confirmats són homes entre els 20 i els 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 14 de setembre.

Des que va començar la vacunació, el 21 de juliol, fins a aquest dijous, s’han administrat 6.681 dosis de la vacuna contra aquesta dolència en diversos centres repartits arreu del territori. El Departament de Salut va habilitar el 13 de setembre un nou punt de vacunació a la Fira de Barcelona disponible els set dies de la setmana en horari de matí i tarda.

Vacuna del mico a Catalunya: guia pràctica amb tot el que has de saber
A qui s’administra la vacuna del mico a Catalunya, com demanar cita i quins són els punts de vacunació a Barcelona

Simptomatologia de la verola del mico

Gairebé tots els casos registrats de verola del mico han presentat febre, fatiga, inflamació dels ganglis i erupcions a la pell. Fins al moment, les complicacions greus que s’han descrit són la proctitis (una inflamació del recte que pot causar diarrea) i afectacions oculars, que en ocasions han requerit hospitalització però que ja estan donats d’alta.

Aquests són els criteris per rebre la vacuna de la verola del mico a Catalunya
Ser major d’edat, no tenir símptomes, no ser contacte estret recent… Salut detalla si pots rebre la vacuna o no

Lesions localitzades en les àrees genitals

Segons ha informat el Departament de Salut, la majoria de lesions provocades per la malaltia s’han localitzat en les àrees genital, perioral i perianal, i en la major part dels casos també s’ha presentat en altres localitzacions. El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals majoritàriament i sovint en el context d’esdeveniments festius multitudinaris.