assignacio universitat 2024 places notes tall

La primera assignació 2024 de places a la universitat estava prevista per a aquest dimecres, 10 de juliol, però finalment s’ha avançat a aquest dimarts, dia 9. Es tracta d’uns dels moments, després dels exàmens de la selectivitat, més esperats pels estudiants, ja que amb aquesta informació sabran si a partir de setembre podran cursar el grau universitari i el centre escollits en primera preferència en la prematrícula. T’expliquem com pots saber la primera assignació de places 2024 a la universitat i quan sortiran les notes de tall 2024.

La primera assignació 2024, al Canal d’Universitats

Com cada any, la primera, segona, tercera o qualsevol altra assignació de places a la universitat es pot consultar a través del portal d’accés d’Universitats. Allà pots conèixer quin grau universitari i quin centre t’ha tocat un cop hi introdueixis el teu DNI i la contrasenya.

En el cas que no hagis entrat al grau que volies, recorda que amb el pas dels dies es van publicant noves assignacions: la segona, la tercera, la quarta, la cinquena… És possible que unes setmanes més tard la nota de tall d’un grau universitari acabi baixant una mica i, per tant, que això t’obri la porta a accedir-hi si no ho vas aconseguir en la primera assignació.

Consulta les notes de tall 2024 a betevé

Hores després de l’assignació de places, el Departament de Recerca i Universitats sol fer públiques les notes de tall de cada grau universitari a cada universitat, de forma que l’alumnat pot saber quina ha estat la qualificació mínima necessària per accedir a cada carrera universitària. La previsió és que es coneguin aquest dijous, 11 de juliol.

Podràs consultar totes les notes de tall tan bon punt siguin públiques, tant en PDF com a través d’un cercador.