MARIA JOSEP PLANAS, directora de planificació de l'Hospital Sant Joan de Déu "No fan mal la majoria de les exploracions que els, fan però fan molta por i això en un nen es multiplica exponencialment. Aleshores vam pensar que era el moment de fer algun invent perquè això sigui més amable i no faci tanta por." MARIA TERESA MARISTANY, cap de Radiodiagnòstic de l'Hospital Sant Joan de Déu "Queden com si estiguessin a dintre d'un conte i hem disminuït anestèsies, repeticions i veiem que és com un joc per a ells i col·laboren molt millor."

Entrar en les màquines de diagnòstic per la imatge, espais foscos i estrets, pot resultar una experiència claustrofòbica o estressant per als més petits. Per evitar situacions d’aquest tipus, l’Hospital Sant Joan de Déu ha reconvertit diferents espais del centre per crear un ambient més acollidor que que convidi els infants a imaginar que viuen una aventura en una nau espacial quan se sotmeten a un TAC o una ressonància magnètica. D’aquesta manera els pacients més petits es converteixen en astronautes protagonistes de la història des que arriben a les zones de preparació fins que culminen la seva aventura un cop entren a la màquina de diagnòstic, reconvertida en una nau.

La decoració dels parets, el mobiliari i la maquinària amb motius galàctics ha estat possible gràcies a una tecnologia d’impressió desenvolupada pels enginyers d’HB a Barcelona. La directora de l’Àrea de Radiodiagnòstic per la Imatge, Teresa Maristany, ha explicat que cada any es realitzen més de 5.000 TAC i 6.000 proves de ressonància magnètica, de manera que molts infants es podran beneficiar d’aquesta iniciativa. Tot i tractar-se de proves indolores, aquest és un dels espais on els infants pateixen més estrès, ja que les màquines són aparatoses, fan soroll i causen impressió a molts nens.