L’organització interprofessional del sector de la carn bovina, Provacuno, ha repartit aquest dimecres un miler d’àpats solidaris elaborats per estrelles Michelin. Al moll de Xaloc del Port Olímpic, s’ha formalitzat l’entrega a Càritas, la Creu Roja i la parròquia de Santa Anna per repartir a persones vulnerables. Les racions han consistit en un fricandó de vedella amb bolets elaborat per cinc xefs: Paolo Casagrande, Paco Pérez, JuanLu Fernández, Iván Cerdeño i Joel Castanyé.

Els cuiners han preparat prèviament aquests àpats als seus restaurants amb els ingredients donats per Provacuno. “És un any atípic, difícil per a tothom, però volíem tenir els fogons encesos per ajudar des de les cuines“, afirma Paolo Casagrande, cap de cuina del restaurant Lasarte, de Barcelona. “En aquestes dates, volem que tothom pugui degustar aquest gran producte d’alt valor nutricional que pot reforçar el sistema immunitari”, ha explicat Eliseo Isla, president de Provacuno.

L’Ajuntament de Barcelona ha col·laborat en la distribució d’aquestes racions a entitats socials per tal que arribi als col·lectius més necessitats. A l’acte d’entrega hi ha assistit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Donacions a hospitals

Provacuno ha estat durant tota la pandèmia fomentant iniciatives solidàries per als col·lectius més perjudicats per la crisi del coronavirus. Amb motiu de les festes nadalenques, s’ha dut a terme aquesta acció per a persones sense recursos. Durant el mes d’abril també es van entregar 2.000 quilograms de carn a hospitals de Madrid i de Barcelona.