El Mediterrani és un cementiri

Les persones que s’han concentrat davant l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona han denunciat els milers de morts d’immigrants que hi ha hagut al Mediterrani a causa de naufragis. Un dels més colpidors ha estat el de diumenge passat, amb més de 850 persones a bord. Recorden que les víctimes són persones que fugen de conflictes armats i de les dures condicions dels països d’origen. Els manifestants han intentat desplegar una pancarta des del capdamunt de l’edifici de la Pedrera, al passeig de Gràcia.

L’Organització Internacional per a les Migracions calcula que aquest any prop de 30.000 persones poden perdre la vida intentant arribar a Europa.

Stop Mare Mortum creu que “les polítiques europees no donen resposta humanitària al patiment de persones que es veuen obligades a fugir de casa seva”. Afegeixen que “es continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees”.

Mesures ineficaces

Les mesures que ha presentat aquesta setmana la Comissió Europea no donen resposta al problema, segons els manifestants, i per això demanen a la ciutadania que es mobilitzi per fer pressió als governs.