Un centenar de persones han protestat aquest dissabte a la tarda a la Verneda en suport de la Lídia, una veïna del barri amb dos fills menors d’edat que ha estat desallotjada. Tot i que l’acció ha començat com una protesta estàtica a la plaça Ram de l’Aigua, finalment ha estat una marxa que ha recorregut alguns carrers del barri fins al bloc on es va produir el desallotjament. A la pancarta principal s’hi ha pogut llegir: “Els desnonaments costen vides. Ni oblidem ni perdonem.”

Una desena d’agents dels Mossos d’Esquadra custodiaven la porta de l’edifici durant la protesta. S’han produït alguns moments de tensió amb els manifestants, que han qüestionat la feina de la policia. El Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs alerta que la situació de l’habitatge al barri és crítica i la concentració també s’ha convocat en rebuig de l’actuació policial que, consideren, va ser del tot desmesurada.

Què diu la nova llei antidesnonaments de Catalunya?

La desesperació va fer que aquesta dona, de 39 anys i víctima de violència masclista, s’intentés suïcidar quan anava a ser desallotjada. Des del 2019 ocupava els baixos d’un edifici de la Verneda. El llançament de dijous, 15 de setembre, era el segon al qual s’enfrontava. En aquest cas, però, veïns i sindicats no el van poder aturar. La Lídia ha estat allotjada pels Serveis Socials en un hostal del carrer de Balmes.