Les universitats i els centres de recerca han estat cridats a la vaga aquest dimecres, 21 d’octubre. Ho han fet per denunciar les condicions laborals del sector, que consideren precàries. Denuncien les “mesures mercantilitzadores” del sistema universitari i de la recerca i demanen avançar cap a la gratuïtat total dels estudis universitaris. Pel que fa a la contractació de professionals, tant professors com científics, els sindicats demanen l’estabilització de la plantilla i que acabi la subcontractació de serveis bàsics.

Segons els sindicats, el sector fa anys que arrossega una problemàtica greu i el coronavirus ha “tensionat” encara més la situació. Pel que fa a les mesures preses per la pandèmia contra la covid-19, el sindicat CGT, un dels convocants, vol que es reorientin i que posin per davant la salut de les persones que treballen i estudien.

La vaga ha tingut un ampli seguiment segons els organitzadors, que han qualificat la mobilització d’històrica ja que, expliquen, és la primera vegada que es fa una convocatòria a nivell estatal que aglutini tant les universitats com els centres de recerca.

La jornada de vaga ha culminat amb una manifestació que ha començat a la plaça de la Universitat. Des d’allà, s’han dirigit al carrer de Pelai per arribar fins arribar a la Secretaria d’Universitat i Recerca, a la via Laietana. A la mobilització hi han participat mig miler de persones el sector universitari i científic.