Protesta ugt al Departament d'Educació "les escoles no són segures"

El sector d’Educació de la UGT ha convocat una mobilització aquest divendres a les portes del Departament d’Educació, a la via Augusta, per denunciar que “les escoles no són segures”. La protesta arriba després del resultat d’una enquesta que el sindicat ha fet entre els professionals de l’escola pública i concertada, i el personal laboral del departament que, diu, evidencia el fracàs en la gestió de l’impacte de la crisi sanitària de la covid-19 al sector i en la protecció dels treballadors. La UGT conclou que no s’ha garantit la salut laboral del personal i que manquen recursos materials i humans.

Milers d’enquestes a escoles catalanes

El sindicat ha realitzat milers d’enquestes durant les darreres setmanes per fer una radiografia de la situació que es viu a les aules i recollir la veu dels professionals. Hi han participat 4.600 docents d’arreu de Catalunya, entre els dies 17 i 21 de gener.

L’estudi conclou que la majoria de mestres es queixen dels protocols canviants, manca de previsió, escassa informació i mitjans del tot insuficients per garantir la salut als centres educatius, evitar contagis i frenar la propagació de la pandèmia.

Falten mascaretes

Segons l’enquesta, la majoria de professionals asseguren que no reben suficient material de protecció als centres educatius. La UGT subratlla que no es tracta només d’enviar mascaretes, sinó de “tenir una previsió correcta que respecti la vida útil que tenen”.

A banda, també detalla que més de la meitat dels enquestats indiquen que tenen dificultats per accedir a les mascaretes.

Les demandes del sindicat

Per garantir que les escoles són segures, la UGT demana una baixada real de les ràtios a les aules, un increment del personal docent, mascaretes FFP2 per a tots els treballadors, i vies de comunicació fluïdes amb el Departament d’Educació, personal sanitari als centres i cribratges massius periòdics.

Justament els departaments d’Educació i Salut han decidit eliminar els test d’antígens a les escoles a partir de dilluns vinent, 7 de febrer, que eren totalment voluntaris. Únicament es mantindran en les escoles d’educació especial i en el professorat