Desenes de treballadors de l’Hospital del Mar han tallat aquest dimecres al matí el passeig Marítim -just davant del mateix hospital- per denunciar “el maltractament que pateixen de la gerent del centre hospitalari”. Denuncien que la responsable del Consorci Mar Parc de Salut Barcelona cobra 128.000 euros anuals i li atribueixen una “mala gestió”.

El comitè d’empresa demana solucionar el “col·lapse” que hi ha a Urgències

El comitè d’empresa del consorci sanitari denuncia que després de l’inici de la pandèmia “no s’han fet els deures” i que els treballadors n’estan patin les conseqüències. El personal del centre demana una solució per evitar el “col·lapse” que diuen que hi ha al servei d’Urgències, que s’agreuja en l’època d’hivern. Critica, a més, que actualment hi ha unitats d’hospitalització tancades.

A banda, el comitè reclama reduir la càrrega de treball, millorar les ràtios del personal per cada pacient, aturar els processos d’externalització i recuperar serveis privatitzats. El president del comitè, Xavi Tarragón, la pandèmia només ha fet que agreujar “molts anys de retallades”. “Falten mans i per això hem de doblar torns i fer moltes hores extres”, ha lamentat. “En tot el 2021 els professionals en van fer unes 35.000” ha dit. Precisament, aquest dimarts personal d’infermeria i fisioteràpia es van manifestar per reclamar millores laborals. Es queixen d’esgotament professional arran de la pandèmia.

Foto: Eli Don

L’hospital respon a les crítiques

L’Hospital del Mar respon a les protestes i fa diverses consideracions a través d’un comunicat. Assegura que tant aquest centre com la resta dels hospitals viuen “una situació d’elevada complexitat” per la covid-19 i això passa “en un context de manca estructural d’infermeres al sector sanitari“. Diu el centre que, amb les xifres actuals de pacients ingressats per covid -més d’un centenar-, “s’han ampliat les àrees d’hospitalització destinades a l’ingrés d’aquests malalts”.

Sobre les condicions laborals de la plantilla, el centre assegura que fa quatre mesos es va aprovar el conveni col·lectiu, “signat per la majoria dels membres del Comitè d’Empresa” i que té una vigència de quatre anys. Acaba el comunicat assegurant que l’acord comporta “condicions laborals que el situa entre un dels més avançats del sector”.