Un centenar de persones s’han mobilitzat de nou contra el possible trasllat de la carpa del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó. Encara no hi ha cap decisió final per part de l’Ajuntament de Barcelona, però el fet que s’apuntés a una altra ubicació dins els mateixos jardins ha tornat a posar en alerta el veïnat. Això, poques setmanes després que es descartés el parc per emplaçar-hi el mercat provisional.

Per això han reprès les protestes. Amb pancartes i crits de “Volem el parc”, han tallat la travessera de Gràcia a la confluència amb el carrer de la Marina. Els veïns continuen defensant que els Jardins del Baix Guinardó no són l’emplaçament adequat perquè no volen perdre cap dels usos i espais del recinte. Sobretot els preocupa perdre arbrat, jocs infantils o instal·lacions esportives. “Els Jardins del Baix Guinardó no es toquen ni en un extrem, ni al mig ni a dalt“, afirmen en la convocatòria a les xarxes socials.

Els membres de la plataforma Salvem el Guinardó es mostren decebuts amb els canvis d’opinió de l’Ajuntament i amb el fet que l’opció del parc torni a ser sobre la taula. Asseguren que és un espai molt utilitzat i que no estan disposats a perdre cap de les zones dels jardins. “Que no ens treguin ni un pam de terra”, reclamen.

Temen soroll i molèsties

A més, es mostren contraris a la ubicació de la carpa provisional del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó per les molèsties que creuen que se’n derivaran. “Hi haurà moltíssim trànsit, càrrega i descàrrega, sorolls de matinada, olors i tot el que comporta un mercat dins d’un parc”, assenyalen.

Per tot plegat, exigeixen a l’Ajuntament que es busquin alternatives entre els emplaçaments que ja estudiaven, com les pistes de petanca d’Alfons X o Pi i Margall. I també demanen que prenguin la decisió al més aviat possible per no perjudicar els paradistes, que viuen tota la situació amb angoixa i reclamen una solució que permeti començar les obres de rehabilitació dels problemes estructurals de l’equipament.