Un centenar de persones, convocades per la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per demanar que s’acabi amb les privatitzacions dels serveis públics i per reclamar un model de serveis 100 % públic que garanteixi les necessitats de tothom. A més, han destacat que els diferents governs autonòmics que aposten per la privatització, precaritzen les condicions laborals i la qualitat del servei a la població.

Acabar amb el model mercantilista

Les diferents entitats agrupades per la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics han defensat una única possible solució: acabar amb el model mercantilista que precaritza els serveis en sectors com els subministraments, la sociosanitat, l’atenció primària i sanitat, l’educació o les pensions.

Les treballadores dels SAD es planten

Un altre dels sectors que s’ha unit a la protesta és el de les treballadores dels Serveis d’Atenció a Domicili (SAD) per denunciar la precarietat laboral en què es troben submergides. Asseguren que el fet que el sistema sociosanitari català estigui externalitzat a grups privats precaritza la seva situació i fa que el servei perdi qualitat. De fet, no només denuncien la manca d’equipaments de protecció bàsics, sinó que també reclamen un sou digne per a les treballadores, que majoritàriament ronda el sou mínim interprofessional.