Una setantena de persones s’han manifestat aquest diumenge al Parc de la Ciutadella per reclamar que els centres educatius puguin decidir lliurement la jornada escolar. Concretament, reclamen que es pugui fer el que anomenen “jornada contínua”: un horari lectiu a la franja de matí, de 9 a 14 h i destinar la tarda, a partir de les 16.30 h, a les activitats extraescolars. En tots els casos, expliquen que els centres es mantindrien oberts fins a les 16.30 h.

Actualment a Catalunya només els centres d’educació secundària ofereixen una jornada intensiva i, pel que fa als centres d’educació infantil i primària, a Barcelona, n’hi ha quatre que l’apliquen perquè estan inclosos en un pla pilot del Departament d’Educació per avaluar les jornades contínues en el qual participen 25 centres del país. Són l‘Escola Congrés Indians, l’Escola Can Fabra, l’Escola Eduard Marquina i l’Escola Concepció Arenal.

De moment, fonts de la conselleria han explicat a betevé que, de moment, no hi ha cap resultat concloent que porti el Departament a moure fitxa i permetre lliure una modificació dels horaris.