Centenars de persones han sortit aquest dissabte a la tarda per donar suport als veïns del bloc ocupat del carrer de Gayarre de Sants. Protesten en contra de l’actuació de Desokupa ara fa una setmana i reclamen al propietari de l’edifici que trenqui la relació amb aquesta empresa, a la qual acusen d'”assetjar” els veïns de l’edifici.

Cal recordar que el 29 de maig es van viure més de deu hores de tensió a Sants, quan l’empresa Desokupa va fer acte de presència al bloc del carrer de Gayarre per desallotjar les sis famílies que l’ocupaven. Dues d’aquestes famílies van acabar acceptant marxar de l’edifici. Les altres quatre han interposat una denúncia a Desokupa per amenaces.

Manifestació veïns de Sants

La manifestació ha estat convocada per la plataforma Grup d’Habitatges de Sants, però compta amb el suport de desenes de col·lectius, entitats i moviments socials del barri. Durant el recorregut pels carrers de Sants, s’han sentit càntics a favor d’un habitatge assequible i digne o la il·legalització de l’empresa Desokupa.

Pacte amb la propietat

Des del Grup d’Habitatges de Sants diuen que, després de l’intent de desallotjament,”s’ha arribat a un pacte de no agressió amb la propietat” . Tot i això, “estan alerta per si tornen a irrompre en l’immoble l’empresa Desokupa”, ha dit Llum Oliver, la portaveu de la plataforma.