Un grup de famílies de l’Escola Jujol de Gràcia han protestat davant del centre ocupant la calçada per demanar més seguretat al voltant de l’escola. Denuncien que el volum de trànsit és molt notable cap a les nou del matí i a la tarda, a l’hora de recollida dels infants.

Aglomeracions a les entrades

Les famílies demanen a l’Ajuntament que es talli el trànsit al carrer a les hores punta per garantir que no hi hagi aglomeracions, com les que es produeixen habitualment en els accessos. Critiquen que, al matí i a la tarda, pares i mares s’amunteguen a la vorera. I reclamen interrompre la circulació en aquests dos moments del dia.

protesta escola josep maria jujol trànsit

Per això, aquest dijous al matí pares i mares han tallat el trànsit a la riera de Sant Miquel. Una reivindicació que volen repetir cada dia de la setmana també quan surten els infants a la tarda i fins que no obtinguin una solució per part de l’Ajuntament. Aquesta és una vella reivindicació de l’AFA del centre, que fa temps que ha traslladat la demanda al districte sense obtenir-ne una resposta favorable.

aglomeracio

Des de la Comissió de Sostenibilitat de l’escola lamenten que, tot i que aquests dos carrers són de plataforma única, són força transitats i els vehicles acostumen a no tenir en compte la prioritat del vianant. La demanda ha tornat a resorgir amb més força ara davant la crisi del coronavirus i reclamen al districte que es redueixi la presència de vehicles i la velocitat amb què hi circulen.

L’Ajuntament diu que no veu viable un tall de trànsit permanent, però estudia alternatives

Segons l’Ajuntament, l’escola està situada en una via de pas de vehicles on hi ha pàrquings i per a aquest motiu “des dels equips tècnics no es veu viable un tall de trànsit permanent”. Alhora, el govern municipal afirma que treballa per trobar una solució, sobretot centrada en millorar les entrades i sortides del centre escolar”.

Aquest curs una desena d’escoles han començat les classes amb l’entorn pacificat per fer més segurs els accessos als centres.