Desenes de persones entre pares, professorat i alumnat s’han manifestat aquest dimecres al districte de Sant Andreu en contra de les retallades en educació. La concentració ha estat convocada per la comunitat educativa de centres públics de Sant Andreu (prop d’una vintena de centres) a la plaça d’Orfila. Allà, alumnes i mestres han fet sonar xiulets i timbals.

La manifestació ha transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu, amb molts nens i nenes que acabaven de sortir de classe i en la qual molts dels assistents han portat samarretes grogues amb el lema “SOS ensenyament públic de qualitat”.

Durant la protesta, un grup de manifestants s’han dirigit a la seu del districte i han lliurat al regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, un manifest en defensa de l’educació pública i de qualitat. El text protesta contra uns ajustos que suposaran una reducció de la plantilla a les escoles, una disminució de les hores d’atenció a les famílies i als alumnes i un increment de les ràtios de fins a 30 alumnes per aula.