Els participants en la concentració han definit la mobilització com “la convocatòria de la ràbia”, ja que ha estat una protesta programada amb molt poc temps. Afirmen que la principal mobilització en contra de les noves retallades i la pujada de l’IVA serà el proper dia 19 de juliol, quan esperen convocar una manifestació en què conviden a participar membres de sindicats, moviments socials i ciutadans.

Tant UGT i CCOO com la CGT han explicat que tenen la intenció que les mobilitzacions de la propera setmana siguin unitàries i multitudinàries, i que després de mesos intentant dialogar amb l’executiu central, ha arribat el moment de la confrontació i del conflicte. Els sindicats afirmen que el govern central, així com el de la Generalitat, han adoptat posicions autoritàries i han pres decisions amb l’arbitrarietat com a norma i sense tenir en compte els mecanismes democràtics ni el dret laboral i de la ciutadania.

Els concentrats han fet sonar sirenes, xiulets i megàfons, han fet explotar alguns petards i han mostrat la seva indignació per les mesures anunciades ahir per Mariano Rajoy. Alguns dels participants, la majoria treballadors de la funció pública, han afirmat que senten “ràbia” per les retallades salarials que estan patint des de fa més d’un any.

La protesta ha obligat a tallar el carrer de Mallorca amb Roger de Llúria durant més de mitja hora i després ha avançat per Pau Claris i la via Laietana fins a arribar a Foment del Treball. En la marxa, que ha transcorregut sense incidents, només hi han participat els membres del sindicat CGT, ja que els de CCOO i UGT han preferit no manifestar-se pel centre de la ciutat.