Un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte al migdia pel tancament del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles de Drassanes. Aquesta unitat deriva la seva activitat a les instal·lacions de l’Hospital Vall d’Hebron i deixa d’oferir el servei a Drassanes, on ho feia fins ara.

Durant la protesta han llegit un manifest en què asseguren entendre la complexitat de la situació sanitària actual, però insisteixen en què “la unitat d’ITS de Drassanes és un servei públic essencial i clau per a la prevenció, la detecció i el tractament precoç d’ITS”.

Protesta tancament Unitat ITS Drassanes

Diversos col·lectius com Gais Positius, Stop Sida i Grupo Trabajo sobre Tratamientos del VIH han mostrat el seu rebuig al tancament del centre ubicat al Raval. Reclamen que reobri i han creat una petició a través de la plataforma Change.org per recollir signatures. Insisteixen que abordar l’epidèmia del coronavirus no hauria d’anar en detriment d’altres problemes de salut pública.

Pau Canals, membre d’Atzagaia, assegura que amb aquest trasllat “es perden coses molt importants com la proximitat” i insisteix en què “la gent segueix mantenint relacions sexuals i segueix contagiant-se”. En aquest sentit, afirma que el trasllat suposa un greuge per a les persones vulnerables del barri “perquè ja no tenen el centre tan accessible”.