Una concentració a la plaça d’Idrissa Diallo ha reunit mig miler de persones, aquest diumenge a la tarda, en rebuig a l’actuació policial a la tanca de Melilla de divendres, 24 de juny. En total unes 2.000 persones van intentar creuar la frontera i diverses ONG asseguren que la xifra de morts s’apropa a les 40.

Els manifestants han fet un minut de silenci i han destacat que “cap ésser humà és il·legal”. La protesta ha estat convocada per la Comunitat Negra i Afrodescendent a Espanya (CNAAE), que ha denunciat el racisme institucional i la mercantilització de les persones que tracten com a migrants. A la crida s’hi han adherit diverses entitats i associacions, com el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia o Regularización Ya, que en un comunicat denuncia que “no són morts, són assassinats”, i que no es tracta de fets aïllats: “Exigim la fi de la violència a les fronteres”.

Els manifestants també han demanat la rectificació del Govern i que s’assumeixin responsabilitats, tal com també ha fet l’alcaldessa, Ada Colau. En el comunicat publicat per Regularización Ya també han destacat que “els diners públics haurien de garantir vies d’accés segures, oficines d’asil i refugi als punts fronterers“.