Les modificacions anunciades pel govern en relació amb les restriccions, que s’aplicaran a partir de dilluns 8 de febrer, afecten també les escoles de música i dansa. Els centres autoritzats pel Departament d’Educació podran fer classes presencials, sempre que limitin el nombre d’alumnes. Aquesta mesura, però, deixa fora les escoles privades que no estiguin certificades per Educació.

manifestació dansa

Els centres privats han mostrat el desacord en una concentració que s’ha celebrat aquest dissabte al matí a la cruïlla entre els carrers d’Aragó i el passeig de Gràcia. Mitjançant una coreografia, cartells i un taüt que denunciava “la mort de la dansa” han explicat que se senten contra l’espasa i la paret: “Ens estan ofegant i no podem més”, ha afirmat Roser Navarro, sotssecretària del Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya (CPCPDC).

manifestació dansa

Demanen la dimissió del conseller Bargalló

Els manifestants han recordat que, “tot i ser educació i cultura, se senten invisibles”. Aquesta mesura afecta més de 400 centres privats, gairebé la totalitat d’aquests espais a Catalunya. Per tot plegat, el Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya ha reclamat la dimissió del conseller Bargalló. “El senyor Bargalló nega que les escoles privades de dansa formin part de l’educació d’infants i joves. I no lluita per integrar-les dins el sistema educatiu. Però existim”, han insistit.

“No té cap sentit que reobrin els gimnasos i nosaltres seguim tancats”

El Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunya assegura que els seus centres compleixen amb totes les mesures de seguretat i que, per tant, “no hi ha cap fonament que justifiqui la reobertura de gimnasos amb un límit de sis alumnes per sessió i, a la vegada, es continuïn mantenint tancats els centres no autoritzats de dansa i música de formació no reglada”, han afirmat.