Els Comitès de Defensa de la República (CDR) del Barcelonès s’han manifestat pel centre de la ciutat, encapçalats per una pancarta amb el lema “Ni un pas enrere. Independència”. Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, han convocat una protesta per demostrar que segueixen “determinats” a assolir la independència.

La mobilització ha començat amb el tall de l’avinguda de Vilanova, davant de l’Arc de Triomf. Alguns manifestants provistos de torxes han passejat un ninot amb les cares del rei Felip VI i de Felip V, mentre cridaven consignes com “fora el borbó, per feixista i per cabró”, “llibertat presos polítics” o “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. 

Ninot amb la cara del rei Felip VI

En un altre punt del recorregut, han aixecat un mur simbòlic de caixes de cartró que representaven els diversos poders i ‘lobbies’ de l’Estat. Alguns concentrats han acabat cremant tant el ninot amb les fotos dels monarques com les caixes.

Amb aquesta mobilització, els CDR volen exigir al govern català que “retorni al camí de la desobedència” i que “aturi la repressió” contra els manifestants independentistes detinguts durant les protestes postsentència.

A través de Twitter, han demanat als participants que portessin estelades per “cridar ben fort i clar” la paraula “independència”. A més, en un context marcat per la pandèmia del coronavirus, han remarcat que calia portar mascareta i que, en arribar, els manifestants s’havien de col·locar “en fila mantenint la distància necessària”. Finalment però, tot i que l’ús de la mascareta ha estat generalitzat, la manifestació no s’ha fet en fila.