Una vintena de persones, convocades per AnimaNaturalis, s’han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume per demanar que no es faci servir pirotècnia amb soroll durant la Festa Major de la Mercè. Ho han fet en silenci i amb pancartes reivindicatives.

Reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que utilitzi focs artificials silenciosos, tal com ja es fa en altres ciutats europees com, per exemple, Estocolom, a Suècia, o Collecchio, a Itàlia.

Creuen que el govern municipal hauria de donar exemple, després de declarar Barcelona ciutat amiga dels animals. Per això, han iniciat una campanya de recollida de signatures i, de moment, ja n’han recollit 3.600.

Efectes greus en persones i animals

Alerten que el soroll de la pirotècnia que es fa servir durant les festes majors (com la dels correfocs o la del Piromusical) pot afectar persones grans amb Alzheimer i infants amb autisme.

Pel que fa als animals, no només fan referència a gossos i gats, sinó que alerten que les aus urbanes també en pateixen les conseqüències. A més de tenir tremolors, nàusees o taticàrdies, poden acabar morint.