Un centenar de persones s’han manifestat a la Font d’en Fargues per denunciar l’augment d’agressions dels darrers mesos al col·lectiu LGTBI. La protesta arriba després que aquesta setmana una veïna trans i la seva parella denunciessin haver patit una agressió per part d’uns veïns de l’edifici on resideixen a Horta.

La Nina, una de las agredides, ha assistit a la concentració i ha agraït el suport per part dels veïns i entitats: “Ens està ajudant molt, sobretot a nivell psicològic, que és el que ens fa falta”. En aquest sentit, ha explicat que físicament ja han començat a recuperar-se, però que psicològicament encara estan en procés.

Hi ha ferides que les tenim dins i no se’ns estan curant.”
Nina
Protesta contra les agressions LGTBI

Des de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) han donat suport a la concentració i insisteixen que cal donar resposta a la transfòbia. Des de l’OCH expliquen que es tracta de la tercera agressió LGTBIfòbica registrada en aquest 2021 a Catalunya i la primera que afecta una transexual.

Al 2020 es van registrar un total de 189 denúncies per agressions LGTBI a tot Catalunya. D’aquestes, 26 van ser dirigides a persones trans. Això va suposar un augment de les agressions a persones transexuals del 25 % respecte del 2019.

Al mes de novembre una jove trans i un noi gai també van denunciar haver patit agressions a la ciutat.