Normalment, s’han relacionat els excessos en l’alimentació infantil amb els hidrats de carboni i els greixos. L’estudi Alsalma 2.0 ha demostrat, però, que el 92% dels menors de tres anys consumeixen diàriament més proteïnes de les que els pertoquen. Aquesta proporció arriba fins al 95,9% en els infants d’entre set i 36 mesos. També s’apunta que aquest excés prové de les proteïnes d’origen animal.

Aquest factor s’ha relacionat amb el sobrepès i l’obesitat. S’ha observat que com més alt és l’excés de consum de proteïnes, més creix l’índex de massa corporal del nadó. En canvi, amb una major proporció en la ingesta de lípids, l’IMC és menor.

En canvi, l’estudi realitzat per Danone Nutricia ha detectat un dèficit en les quantitats de iode i vitamina D. Ara bé, el 70% dels nens segueixen correctament la dieta mediterrània. Els especialistes recomanen adaptar l’alimentació a les necessitats de cada etapa de la primera infància.