Els pronòstics s'han complert i la neu ha arribat aquest matí a Barcelona. Això sí, no ha baixat de la part alta de la ciutat, a l'entorn de Collserola, i amb prou feines ha arribat a agafar. Tot just ha enfarinat alguns cotxes i part del paisatge. Si la neu ha estat anecdòtica no es pot dir el mateix de la pluja, que ha caigut amb força durant gairebé tot el dia. A alguns aquest canvi de temps els ha agafat per sorpresa. "És un problema, perquè avui quan m'he aixecat al matí he pensat 'Si fa el mateix temps que els altres dies no m'abrigo gaire'. I m'he posat una jaqueteta, un jerseiet i ja està." "Em fan molt mal els ossos, estic molt constipat." "Ha fet uns dies de bo i ara estem així gelats." Hi ha qui, però, s'ho pren amb bon humor. "Soy de Venezuela. Y el clima, de verdad, no me va a fastidiar porque estoy feliz de estar aquí y el clima me parece espectacular." La pluja i la baixada de les temperatures de fins a 12 graus en les darreres 24 hores a Barcelona ens han deixat imatges contraposades, com la de terrasses plenes durant el dia d'ahir i aquesta imatge desoladora durant el dia d'avui. Una imatge que tornarà a canviar demà perquè, tot i que les temperatures baixaran, el sol brillarà de nou. Ara bé, amb la presència d'un nou convidat, el vent.

La neu no arribava a Barcelona des del 23 de febrer i aquest dimecres ho ha fet de manera puntual a les cotes més altes de la ciutat. Tot i que els flocs que han caigut no han provocat cap mena d’incidència, aquest migdia l’Ajuntament ha activat el Pla d’emergència municipal per neu i gel en fase d’alerta. S’han distribuït 102 contenidors de sal i 420 tones emmagatzemades per precaució. També s’han mobilitzat 14 vehicles equipats amb pala llevaneu i escampador de sal. Els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana també estaven preparats per actuar en cas de necessitat. Protecció Civil també activat el pla Neucat per nevades per sobre dels 200 metres a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Cap a tres quarts de set de la tarda l’Ajuntament ha desactivat el pla d’emergència i Protecció Civil també ha donat per acabat l’episodi de nevades.

L’altre protagonista del dia i a tots els barris de la ciutat ha estat la pluja. Durant el matí i fins a primera hora de la tarda les precipitacions han caigut amb intensitat i a mida que ha avançat la jornada han minvat progressivament.

Pel que fa a les temperatures, el canvi ha sigut considerable a algunes parts de Barcelona que entre dimarts i dimecres han vist com el mercuri ha caigut fins a 12 graus.

Tot i que les previsions meteorològiques apunten que en els propers dies ens deixarà la pluja i arribarà el sol, també s’anuncia l’arribada del vent i més fred.