Demanar o oferir sexe al carrer es perseguirà amb més duresa a partir d'aquesta mitjanit. Avui s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Província la modificació dels apartats de l'ordenança de convivència referents a la prostitució. El text ho deixa clar: "es prohibeix d'oferir, acceptar o prestar serveis sexuals retribuits a l'espai públic". Una prohibició que, de fet, ja estava en vigor des de 2006 però que ara preveu multes més grans, de fins a 1.500 euros per als clients que demanin serveis sexuals al carrer. Per a les prostitutes, en canvi, la sanció serà d'entre 100 i 300 euros. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida "Se'ls baixa la sanció. Passa a ser sanció lleu per a les persones prostitutes. Aquí el que fa aquesta ordenança és posar l'accent en el que és el client, en el que és l'incitador, en el que és el consumidor." L'ordenança entrarà en vigor aquesta mitjanit. Des d'aleshores, es podrà multar clients i treballadores sexuals sense necessitat de fer un avís previ, com passava fins ara. Tot i així, durant aquest mes d'agost els agents seran més flexibles en l'aplicació del text normatiu i per això durant les properes setmanes continuaran informant sobre els canvis en lloc d'aplicar les multes directament. Des de l'Ajuntament asseguren que l'objectiu de la modificació en l'ordenança és posar fi a les xarxes de prostitució a Barcelona. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida "El que volem és acabar amb l'explotació a la ciutat. Això és el que ens agradaria. I per tant el que voldríem és que això sigui una mesura més perquè les xarxes no vinguin a Barcelona." Amb l'aplicació del nou text, les prostitutes podran evitar el pagament de la sanció, sempre que assisteixin a algun curs de formació laboral.

El plenari del mes de juliol va aprovar modificar els articles 39 i 40 de la ordenança de civisme, referents a la prostitució a la via pública. Aquests canvis es van començar a tramitar el mes de març, a proposta del Grup Municipal del PP amb el suport de CiU. Oferir i demandar serveis sexuals al carrer està prohibit des de 2006 però a partir d’ara, els clients estaran en el punt de mira de les sancions.

Qui ofereix serveis sexuals retibuïts al carrer s’exposa a una sanció lleu d’entre 100 i 300 euros. Les prostitutes rebutgen aquesta mesura i denuncien que les condemna a la clandestinitat.

Sol·licitar, demanar i negociar aquests serveis és considera greu i la multa oscil·la entre 1.000 i 1.200 euros. Mantenir relacions sexual retribuïdes al carrer pot comportar sancions d’entre 1.500 i 3.000 euros. Durant els sis primers mesos de 2012 es van multar més clients que prostitutes, abans d’entrar en vigor la nova normativa.