La Prosperitat tindrà de nou sorra a la platja artificial que creen cada any durant tres setmanes de juliol a la plaça d’Àngel Pestaña per fer-hi les activitats de platja i esportives de la Prospe Beach. El districte de Nou Barris rectifica així la decisió que va comunicar als organitzadors fa dues setmanes de no invertir en sorra enguany per la incertesa que provoca la pandèmia. La decisió va provocar fortes queixes al barri.

La comissió organitzadora de la Prospe Beach celebra ara la rectificació del districte de Nou Barris, ja que la considera un acte clàssic del calendari després de més de 25 anys d’història i defensen la importància de la sorra per celebrar adequadament aquest cicle d’esport, jocs i convivència.

La Prospe Beach té com a activitat estrella el campionat de vòlei platja, però també serveix d’escenari per a jocs infantils, esplais i casals. “Es perd transformar temporalment una plaça dura de formigó en un espai amigable on poder jugar infants i adults”, van afirmar en un comunicat fa uns dies, quan se’ls va denegar la sorra.

Recuperarà la versió tradicional després de tres anys

Ara l’organització de la Prospe Beach espera que no hi hagi cap canvi i la sorra arribi a punt per començar el cicle al juliol. Serà el retorn de la platja de la Prosperitat després de la suspensió provocada per la covid-19 el 2020 i de la versió del 2021, adaptada sense sorra i dins un pavelló. No va ser el primer cop que es va fer la Prospe Beach en versió Prospe Ciment. Les retallades per la crisi ja la van deixar sense sorra el 2013.

Arribada de la sorra a la plaça d’Àngel Pestaña per a la Prospe Beach del 2017