La companyia Aigües de Barcelona, Agbar, té previst pintar el dipòsit que té al cim del turó de la Rovira, al costat de l’espai de les bateries antiaèries. L’estructura, amb forma circular, es va construir l’any 1963 amb l’objectiu de proveir d’aigua els veïns de la zona més elevada del barri del Carmel.

Procés participatiu per decidir com pintar-lo

Amb el temps, s’ha convertit en un element històric característic i gairebé patrimonial de la zona ja que es veu perfectament des del peu de la muntanya. La iniciativa té el vistiplau de l’Ajuntament que ha proposat que siguin els veïns i entitats de la zona del Carmel i Can Baró els qui decideixin quin tipus de disseny i color ha de tenir el dipòsit.

Divisió d’opinions entre els veïns

Agbar i l’Ajuntament han iniciat un procés participatiu en què es proposen diverses alternatives per pintar el dipòsit del turó de la Rovira. Es pot escollir el tipus de color entre diferents opcions més estridents o més neutres. També si ha d’incloure il·lustracions o ha de ser un disseny llis o si ha d’estar més o menys integrat en l’entorn o no, entre altres aspectes.

Representants veïnals de la zona expliquen que les opinions als barris que rodegen la muntanya són diverses. Montserrat Montero, de l’Associació de Veïns del Carmel, explica que hi ha gent que sí que demana que es pinti el dipòsit però que sigui d’una manera suau i no distorsioni l’ambient. Adverteix, però, que també hi ha veïns que són contraris a la intervenció artística sobretot perquè podria atreure encara més el turisme massiu en un punt que, consideren, ja té prou visitants. Aquest 2020, amb la pandèmia, l’horari s’ha limitat per evitar aglomeracions.