L’associació animalista Libera ha expressat la seva satisfacció amb l’àrea per a gossos de la platja de Llevant. L’entitat considera que, tot i les queixes d’alguns veïns, s’acabarà demostrant que la presència d’animals no comportarà més brutícia a la sorra; està convençuda també que la prova pilot que s’iniciarà a mitjan juliol farà veure la necessitat de crear més espais d’aquestes característiques al litoral barceloní els propers anys.

En ple juliol començarà a operar la zona exclusiva per a gossos de la platja de Llevant. En una entrevista a Barcelona FM, el portaveu de Libera i impulsor de la prova pilot, Leonardo Anselmi, ha explicat que es mostren contents perquè per primer cop es dóna resposta a una reivindicació històrica dels propietaris d’aquests animals.

L’experiment inclourà controls molt rigorosos per monitoritzar la salubritat tant de l’aigua, com de la sorra; una mesura que des de Libera veuen amb bons ulls per demostrar que la platja per a gossos és viable i podrà créixer els propers anys. En aquest sentit, Anselmi ha afirmat que han rebut queixes d’usuaris habituals de la platja per si augmenta la brutícia. Moltes d’aquestes, ha dit, responen a preocupacions “mitològiques”, com que la convivència amb animals comporta malalties.

Des de l’Ajuntament, però, adverteixen que es tracta només d’una prova pilot. Si no s’obtenen els resultats esperats, podria no tenir continuïtat.