El conseller de Salut ha comparegut aquest migdia després que mig miler que metges en vaga protestessin davant del departament en contra de les retallades. Boi Ruiz ha dit que no coneix els pressupostos per al 2012 però ha assegurat que la partida d'assistència sanitària quedarà protegida. BOI RUIZ, conseller de Salut "El pressupost no sabem quin serà, però sigui el que sigui no afectarà la qualitat assistencial." Les properes retallades s'haurien de dirigir, ha dit el conseller, a reduir les estructures administratives o els costos de lloguers d'equipaments. Boi Ruiz ha dit que els serveis mínims han funcionat correctament durant les dues jornades d'aturada i també ha insistit a seguir amb les negociacions amb el sindicat el proper dilluns. A fora de la conselleria, moments abans s'havien concentrat els metges per alçar la veu. Des del col•lectiu s'esperava per avui un augment notable dels professionals en vaga. Però la realitat de les xifres situa la mitjana només dos punts per sobre les d'ahir, del 71% al 73. El sindicat assegura, però, que l'aturada no és un fracàs. ALBERT TOMÀS, president del sindicat Metges de Catalunya "Ells han de minimitzar i posar-nos la palestra als metges però de realitat només n'hi ha una. Catalunya tenia un sistema sanitari públic excel•lent i ara s'està malmetent moltíssim i els professionals no poden tolerar que això passi." Demà a les vuit del matí s'acabarà la segona i última jornada de vaga que, malgrat la diferència en les xifres (Salut insisteix que l'han seguida un 20%), no ha paralitzat els centres sanitaris catalans.

Aquest dimecres les accions reivindicatives s’han traslladat a les portes del Departament de Salut. Vestits amb bata blanca i amb xiulets, mig miler de metges han desplegat una pancarta i han convertit l’esplanada dels Jardins de la Maternitat en un camp de mines contra les retallades.

La jornada ha estat marcada també per les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, i el portaveu del govern, Francesc Homs. Declaracions en què han acusat els metges de moure’s amb finalitats electoralistes i d’estar massa preocupats pel sou. El president de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, s’ha mostrat decebut per aquestes paraules i ha afegit que no entén aquest posicionament.