El Museu Marítim de Barcelona comença un nou projecte en què converteix la cafeteria en un àmbit cultural més, amb activitats al voltant de la gastronomia marítima. Aquesta iniciativa té un vessant social que vol contribuir a la millora del barri del Raval. Per això treballen conjuntament amb la Cooperativa Norai-Raval que, des de l'agost, gestiona la cafeteria a més de formar els treballadors de sala i de cuina que hi treballen. El Museu Marítim de Barcelona impulsa un nou projecte anomenat Norai. Es tracta d'una iniciativa cultural i social al voltant de la gastronomia marítima en què, a més del museu, participen dues entitats del Raval, la Fundacio Surt i Impulsem. Amb aquesta iniciativa, el museu vol que la gastronomia marítima entri a formar part del nou projecte museogràfic. MARIA TERESA CAPDEVILA, cap del departament de Responsabilitat Social de l'IMMB "I vàrem pensar que el restaurant cafeteria del museu anés més enllà d'un simple servei cap al visitant i que esdevingués una sala més del Museu Marítim: que desperti sensacions, emocions... Hi ha un cuiner que investiga i fa receptes relacionades amb la gastronomia marítima però també volem que sigui un espai per fer-hi cursos, tastets, investigacions, conferències". Però Norai també té un vessant social molt important. El projecte vol incidir en la millora de la qualitat de vida del barri. Per això es va convocar un concurs públic per adjudicar la gestió de la cafeteria. La convocatòria la va guanyar la Cooperativa Norai, formada per les entitats Surt i Impulsem. FINA GARCÍA, presidenta Cooperativa Norai "Som entitats que treballem en l'àmbit de la formació i de la inserció en l'àmbit de l'hostaleria. Surt prepara a la gent de cuina i Impulsem prepara a la gent de sala. Fem els cursos de formació als nostres centres, després passen un període de pràctiques en el restaurant i després una contractació que com a màxim és d'un any". El programa es va posar en marxa a l'agost i ja hi han fet pràctiques 10 persones, tant a la cuina com a la sala. La Jenny és una d'aquestes persones i, després de les pràctiques, li han fet un contracte de sis mesos, prorrogable a sis mesos més. JENNY, cambrera "Hay muchos cursos del Inem en los que no ves nada concreto, vas con la ilusión pero no se concreta nada. Pero aquí sí, hicimos el curso, que nos fué muy bien, y ahora estamos trabajando, los que seleccionaron del curso". La concessió de la cafeteria és de dos anys i el museu només rebrà un percentatge dels beneficis, quan n'hi hagi. Norai és una iniciativa única a Europa i esperen poder-la consolidar a llarg termini.