Barcelona posarà en marxa a partir del mes de setembre el Projecte Concilia, disposarà de sis espais per facilitar la conciliació laboral i personal de les famílies, especialment les monoparentals amb pocs recursos econòmics.

La iniciativa funcionarà durant cinc mesos, fins al proper 31 de gener, com una prova pilot a zones de menor renta i que formen part del Pla de Barris. El nou servei estarà actiu entre les 8 h i les 20 h durant els set dies de la setmana, per tal d’atendre sobretot les sol·licituds de famílies monoparentals amb pocs recursos i una xarxa comunitària dèbil. Amb aquestes tasques de cures dels infants, s’espera poder facilitar que aquestes persones accedeixin a cursos formatius i al món laboral, així com poder oferir moments puntuals de descans.

Cadascun dels sis punts tindrà una capacitat per acollir entre 6 i 8 infants per hora, d’entre 3 i 12 anys, i estaran gestionats per una vintena d’educadors i educadores que treballaran a jornada completa. Les activitats es faran preferentment a l’aire lliure, tot i que també podran utilitzar un espai tancat si les condicions meteorològiques no són les adequades.

Els punts on es posarà en marxa la prova pilot del Projecte Concilia són:

  • Casal de Barri La Pau (la Verneda i la Pau)
  • Casal de Barri Besòs (el Besòs i el Maresme)
  • Centre Cívic Trinitat Vella (Trinitat Vella)
  • Raval Sud: pendent de concreció
  • Sala Pepeita Casanelles (La Marina)
  • Zona Nord: Casal Infantil Ciutat Meridiana (matins) i Centre Cívic Zona Nord (tardes)

 

mapa projecte concilia

En total, els espais educatius tindran una capacitat per a una quarantena d’infants cada hora. Hi accediran les persones derivades de serveis socials i d’atenció a les dones, a més d’altres entitats que treballen al territori. La iniciativa tindrà un pressupost de 325.000 euros.