XAVIER MASSÓ, secretari general sindicat secundària ASPEPC-SPS "Si el departament té alguna raó per no voler la jornada intensiva que la digui, i que digui quina és però que no doni arguments pelegrins que, a vegades, semblem preses de pèl."

El sindicat de mestres de secundària ASPEPC considera que treballar entre les 8 h i les 14.30 h faria estalviar en electricitat, calefacció, menjador als alumnes, personal de menjador, transport i altres despeses. Per aquest motiu, ha iniciat la campanya “Que no et parteixin la vida”.

Segons el sindicat, l’estalvi seria molt superior al que comportarà la retallada dels sexennis del professorat, que en tres anys hauria de suposar 30,2 milions d’euros.

A banda dels arguments econòmics, per ASPEPC, aquest horari intensiu permetria una organització més racional de la jornada dels alumnes, ja que la jornada continuada els implica 8,6 hores diàries relacionades amb les escoles (entre classes i desplaçaments) i la intensiva, 7,3 h. A més, diuen, es podria reduir l’absentisme, que a les tardes és superior als matins.