Són les 4.000 al·legacions que ha recollit l'assemblea Tancada Clínic en contra el nou consorci per a l'Hospital que impulsa la Generalitat. A Tancada Clínic li preocupa que es permeti la privatització del servei perquè els estatus del futur consorci diuen que "es podrà ampliar amb entitats públiques o privades sens ànim de lucre". En el punt 3.2 es concreta que "per desenvolupar les seves activitats el Clínic pot formalitzar convenis amb altres institucions". L'assemblea troba a faltar que no es parli en cap moment d'universalitat gratuïta de la sanitat però, en canvi, es concreti que el consorci "actua regit pels principis de rendibilitat, economia i productivitat". Creuen que el consorci permetria l'ampliació de Barnaclínic, la branca privada que presta atenció sanitària al mateix edifici. "Els estatuts del consorci consoliden Barnaclínic i l'amplien." El projecte de creació del consorci Hospital Clínic Barcelona es troba en fase d'exposició pública. L'assemblea espera que el gran nombre d'al·legacions presentades faci que la Generalitat l'aturi. Segons la Generalitat, el nou consorci millorarà l'eficiència i la qualitat dels serveis assistencials. I el comitè mèdic del centre també hi està a favor. Els membres del consorci seran la Generalitat, a través del Servei Català de Salut, i la Universitat de Barcelona. "Demanem que la UB es retiri del projecte perquè aquest s'aturi." Tot plegat es produeix perquè l'Hospital Clínic no té forma jurídica des de 2008 quan l'Estat va passar les competències sobre el centre hospitalari a la Generalitat.

Professionals de l’Hospital Clínic, usuaris i també estudiants, untis en l’assemblea Tancada Clínic, han presentat 4.000 al·legacions als estatuts del nou consorci Hospital Clínic Barcelona que està impulsant la Generalitat. Asseguren que els estatuts obren la porta a la privatització del servei que, concreten, podria arribar al 49%.

El consorci estarà format per la Generalitat, a través del Servei Català de la Salut, i la Universitat de Barcelona. Però segons Tancada Clínic els estatuts permetrien l’entrada de grups privats. En l’article 1.2 dels estatuts s’hi diu que “les bases del consorci permeten que es pugui ampliar amb entitats públiques o privades sense ànim de lucre”. En l’apartat 3.2 s’hi llegeix que ” per desenvolupar les seves activitats el Clínic pot formalitzar convenis amb altres institucions”.

Per l’assemblea aquest redactat consolida el model Barnaclínic, la branca privada del Clínic que dóna atenció assistencial utilitzant les instal·lacions de l’hospital. I que a més, permet ampliar la privatització. També lamenten que en cap cas hi consti la universalitat del servei i que, en canvi, es parli, als estatuts, de ” rendibilitat, economia i productivitat” com els principis que han de regir.

Per tal que aquest projecte no pugui tirar endavant, Tancada Clínic, demana a la Universitat de Barcelona que se’n retiri. Segons la Generalitat la creació del consorci permetrà donar un servei més eficient, el comitè mèdic de l’Hospital també és favorable a la creació del nou ens.