Del sud, cap al nord. Uns 120 professionals de les TIC i enginyers s'han acostat avui a la UPC per informar-se sobre un canvi de vida. Busquen oportunitats a Dinamarca, Suècia, Estònia i Alemanya, països que s'han interessat per mà d'obra qualificada catalana. ANNA ROSELL, tècnica de carreres professionals d'UPC-Alumni "És un perfil on troben feina. El que sí que hi hauria són diferències marcades amb les condicions laborals que poden trobar a països nòrdics o de vegades fins i tot amb tipus de projectes." Els països nòrdics són els que estan produint més oferta en el sector de les noves tecnologies i les enginyeries. Molts dels que es presenten a les entrevistes tenen feina però busquen noves oportunitats per evolucionar en el seu camp. JOSÉ LUIS GREDILLA, assessor Eures del SOC "Estan buscant seguretat, mercats de treball més segurs, i estan buscant projectes més interessants perquè ara mateix aquí amb la crisi ha baixat una mica el nivell, i millors salaris també". "Para qué engañarnos aquí se cobra poco y se trabaja demasiado". "Me di cuenta de que realmente si tu no te preocupas de tu formación como profesional el tiempo va pasando y por muy a gusto que estés trabajando en un sitio pierdes valor como profesional". decla pa que enganyarnos aqui se cobra poco... Després de la primera presa de contacte, hi haurà entrevistes personalitzades que es gravaran en vídeo i s'enviaran a les empreses, que seran les que finalment decidiran el futur d'aquests llicenciats.

Molts d’ells tenen feina però busquen noves oportunitats i millors condicions laborals. Alguns professionals de les noves tecnologies (TIC) i enginyers han acudit aquest divendres a les jornades de selecció de professionals que estiguin disposats a treballar a Alemanya, Estònia o a la regió d’Oresund, entre Dinamarca i Suècia. L’acte, organitzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la xarxa Eures i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha tingut 120 assistents durant tot el dia, la majoria nois llicenciats que tenen uns quants anys d’experiència.

Segons José Luis Gredilla, assessor Eures del SOC, aquests joves busquen seguretat i projectes més interessants “perquè ara mateix aquí amb la crisi ha baixat una mica el nivell”. També s’interessen per salaris millors.