familia passejant platja

Una setmana més, el Procicat ha de decidir si manté les restriccions a Catalunya i el confinament comarcal o si hi ha canvis. La reunió està en marxa des de les 10 h d’aquest dimecres i sobre la taula hi ha la proposta de relaxar les mesures amb l’aixecament del confinament comarcal i canvis en altres àmbits com la restauració.

Confinament per vegueries?

Pel que fa a la mobilitat, ja fa dies que el govern català en funcions va reconèixer que s’està treballant en un tancament perimetral alternatiu al comarcal, com podria ser el confinament per vegueries. Malgrat això, la setmana passada el Procicat va decidir prorrogar set dies el confinament comarcal -vigents fins al 26 d’abril- perquè la pressió a les UCI encara era molt alta. Ara, però, la millora de les dades epidemiològiques, amb una reducció dels contagis, podria avalar aquest canvi en el confinament comarcal.

Entre els partidaris d’ampliar el perímetre de confinament hi ha l’Ajuntament de Barcelona, que ha demanat reiteradament que es permeti la mobilitat pels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va avançar al programa ‘bàsics’, de betevé, que que la proposta d’un cofinament per vegueries estava en estudi.

Salut també estudia permetre als restaurants tornar a servir sopars

Un altre dels canvis que estudia Salut és que els bars i restaurants puguin tornar a servir sopars a partir de la setmana vinent. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha va explicar en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. També va apuntar que podria haver-hi novetats en la restauració dels centres comercialsque, ara per ara, continua tancada