vaixell-proactiva-openarms

El vaixell de Proactiva Open Arms ha arribat a Barcelona durant la matinada del primer dia de l’any. El fundador de l’ONG, Oscar Camps, ja ha donat la benviguda al 2019 des del Port de Barcelona. La nau ha amarrat a la ciutat, que és la seva base principal, durant un període indeterminat. Portaran a terme tasques logístiques en la seva embarcació principal, després de setmanes de feina al Mediterrani central.

Tot i això, la voluntat de l’ONG és tornar a la mar al més aviat possible. Durant l’estada al port, es farà el canvi de tripulació, i es netejarà l’embarcació i també diversos elements que fan servir dia a dia, com les mantes. A més, Open Arms també aprofitarà aquesta aturada per avituallar-se per a les properes missions de rescat.

La primera sortida del 2019, des de Barcelona

L’arribada del vaixell i la seva aturada temporal coincideix amb el final del 2018, un any en què l’activitat de l’ONG ha estat molt intensa, també a Barcelona, i en què ha topat, sovint, amb la negativa dels molts països europeus per desembarcar persones rescatades. De fet, l’embarcació va arribar a quedar retinguda a les costes de Sicília per una acusació de grup criminal.