Ja estan en marxa els primers treballs per convertir la Gran Via entre els carrers de Badajoz i de Bilbao en un passeig. De moment, se’n farà només una actuació tàctica en espera que estigui llest el projecte definitiu de reforma. L’actuació provisional té un pressupost de 500.000 euros i consistirà en delimitar amb pintura zones d’estada i instal·lar mobiliari urbà, espais de joc i vegetació. Segons l’Ajuntament de Barcelona, els treballs estaran llestos en uns mesos.

Pressupost malgastat, segons els veïns

L’Ajuntament assegura que el projecte provisional recull les demandes sorgides durant el procés participatiu i que, segons el consistori, també s’inclouran en la urbanització final del passeig. Les associacions de veïns, però, eren més partidàries d’engegar directament el projecte definitiu i no fer una urbanització tàctica que temen es pugui allargar.

Gaspar Ferreruela, de la AV Clot – Camp de l’Arpa, assegura que 500.000 euros és un “pressupost molt minso i alhora és un pressupost malgastat, ja que no es tracta de la urbanització definitiva”.

La Gran Via a Glòries canviarà l’asfalt per un passeig amb arbres i transport públic

“S’ha perdut un any i mig de temps”

Des de l’AV Poblenou, Jaume Badenes explica que s’ha perdut un any i mig de temps per no fer cas del que deien les associacions de veïns i veïnes, que era “enllestir el projecte definitiu el 2019 en lloc de fer-ho el 2022”, reconeix. Segons les previsions de l’Ajuntament, el projecte d’urbanització estarà llest per a la licitació abans de finals d’aquest mandat.

L’objectiu final es convertir aqueta zona, de més de 30.000 metres quadrats, en un gran espai verd amb arbres, zones de joc i d’estada, un gran passeig central de 20 metres d’amplada, dos carrils per a bicicletes, serveis i pas veïnal i un espai bidireccional per a busos i tramvia.