És el primer cop que algú demana una pena de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull. La petició ve del Palau de la Música. Justament, la institució que van saquejar durant anys. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música els acusa d'apropiació indeguda pel cas de l'hotel que s'havia de fer ens uns terrenys del costat. L'expresident de l'entitat i la seva mà dreta es van aprofitar presumptament dels seus contactes per tirar endavant l'establiment. I això volia dir fer canvis urbanístics a la zona. Tot, segons la fiscalia, a canvi d'una comissió sucosa. Per això, el Palau els demana sis anys de presó i una indemnització de 900.000 euros. En canvi, NO diu res de l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament, que també està imputada en el cas. Ni tan sols tenen previst citar-los a declarar com a testimonis. Tot el contrari que els veïns del casc antic, que s'han presentat com a acusació popular. Aquests dies estan ultimant el seu escrit d'acusació i segons han avançat a BTV, ells sí que pensen demanar penes de presó per a l'exregidor d'Urbanisme Ramon Garcia-Bragado i el seu equip. I asseguren que la fiscalia anirà pel mateix camí. De fet, la jutgessa que ha portat la investigació va detectar irregularitats a l'hora de tramitar el projecte de l'hotel. En el seu escrit deia, per exemple, que es va amagar qui eren els autèntics propietaris dels terrenys. En tots els tràmits hi figurava el Palau de la Música quan en realitat eren d'una empresa privada, que és la que es beneficiava de tot plegat. Aquesta és la primera pota del cas Millet que es tanca. En queda pendent el desfalc a l'Orfeó i el suposat finançament irregular de Convergència Democràtica.

El Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona, que instrueix el procés del cas de l’hotel del Palau, ha acordat declarar la conclusió de la fase d’instrucció del cas i traslladar-lo al Ministeri Fiscal i a les acusacions personades, perquè en sol·licitin el tancament o l’obertura de judici oral. Així es desprèn de l’escrit d’acusació que prepara la institució.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música demanarà a cadascun d’ells d’una pena de presó de sis anys i una multa de 12 mesos amb una quota diària de 15 euros, així com la condemna a abonar a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música la suma de 900.000 € en concepte de responsabilitat civil. La fundació no demanarà penes per al llavors quart tinent d’alcalde, Ramon Garcia-Bragado, i l’exgerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer. La fiscalia i l’Associació de Veïns del Casc Antic sí ho faran, tal com han explicat fonts properes al cas a BTV.

La fiscalia va presentar una querella, el juny de 2010, contra Fèlix Millet i Jordi Montull per presumpte tràfic continuat d’influències i apropiació indeguda en el projecte d’hotel que s’havia de construir al costat del Palau de la Música. El text del fiscal posa en dubte l’actuació de l’Ajuntament i de la Generalitat en aquesta operació urbanística.