escola industrial

Les entitats que formen la plataforma Un Nou Clínic És Possible Salvant el Recinte de l’Escola Industrial han anunciat a través d’un comunicat que la Direcció General del Patrimoni Cultural ha fet el primer pas per protegir el recinte com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la màxima protecció possible per al recinte.

Tal com va avisar la plataforma al novembre, la intenció és que a l’Escola Industrial no s’hi pugui construir ni tirar a terra cap part de l’edifici, davant el temor que Salut hi pugui instal·lar l’ampliació de l’Hospital Clínic. Ara, segons la plataforma, Patrimoni està en procés d’elaborar un expedient (en un termini de 18 mesos) que n’avali la qualificació com a BCIN. Les entitats ho qualifiquen com una “gran victòria ciutadana”, tot i que demanen que també es protegeixin els carrers i espais lliures de l’Escola Industrial (cosa que no queda protegida amb la declaració de BCIN).

Pel que fa a l’ampliació del Clínic (o la creació eventual d’un hospital nou de cap a peus), l’Ajuntament va fer públic que abans de l’estiu del 2021 anunciarà la solució que s’acabarà adoptant definitivament.