Prop d’un centenar de veïns de Vallcarca i els Penitents s’han mobilitzat a la plaça d’Alfonso Comín en contra del pla de l’Ajuntament que preveu construir habitatge públic en dues zones verdes del barri. Un d’aquests espais són els jardins del Doctor Comas i Llaberia, on es vol construir un institut. L’altre, a la confluència de la carretera de l’Arrabassada amb el passeig de la Vall d’Hebron.

Durant la protesta, convocada per l’Associació de Veïns de Vallcarca i els Penitenta -adscrita a la Federació de Barris de Gràcia-, els manifestants han tallat el trànsit del passeig de la Vall d’Hebron entre quarts de sis i les sis de la tarda d’aquest divendres. Reclamen que es mantingui la qualificació de zona verda a tots dos indrets, ja que s’ubiquen en una àrea ja força contaminada per la proximitat amb la ronda de Dalt. Aquesta ha estat la primera d’un seguit de mobilitzacions setmanals que ha programat el veïnat fins a final d’any.

Demanen alternatives

Els manifestants demanen a l’Ajuntament que tingui en compte altres alternatives. Asseguren que estan d’acord amb la necessitat d’habitatge públic, però creuen que la solució no és perdre un espai verd que fa més de 25 anys que contribueix a la qualitat de vida del barri.

A la parcel·la de l’Arrabassada s’hi ha de construir un edifici plurifamiliar d’habitatges de dotació pública, amb un total de 34 pisos destinats també a gent gran.