Es presenta el primer generador elèctric per a vaixells que funciona amb gas liquat. De moment serà una prova pilot però la idea és que s’apliqui amb normalitat el 2018.

El Port de Barcelona aposta per la sostenibilitat i, en especial, per l’ús de gas natural liquat com a combustible alternatiu per als vaixells,  tant de mercaderies com els creuers que any rere any porten milers de turistes a la ciutat. Però la idea és que de mica en mica l’ús d’aquest tipus de combustible es vagi estenent a tot el transport marítim. De fet, ja fa anys que el port vol apostar per una millora de la qualitat de l’aire i per aquest motiu ha anat incorporant mesures, algunes més enllà de les embarcacions, com són els vehicles que funcionen dins les instal·lacions.

La presentació aquest divendres del primer generador elèctric per a vaixells que funciona amb gas liquat permetrà reduir la contaminació, perquè és un tipus de combustible que emet un 90 % menys d’emissions. De moment, és una prova pilot però la idea és que pugui abastir cada cop més embarcacions ja el 2018. El director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, considera que només és un pas però que és important que es faci per anar pel camí de la sostenibilitat i que l’objectiu és convertir aquestes instal·lacions en un port de referència en el subministrament de gas natural liquat.